6 ianuarie 2013

ZUBCO, ACUZAT DE OMOR

Foto: csm.md
    Ziua din ajunul Crăciunului a început cu o declarație a liderului Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu precum că procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco ar fi împușcat mortal un bărbat în vârstă de 34 de ani la o vânătoare.

   Gravitatea evenimentului nu ar fi subliniată de moartea bărbatului, ci de faptul că demnitari, alde Filat și Plahotniuc, mai ales acesta din urmă, tind să ascundă și să-l apere pe procuror. Ciudat, dar la declarațiile lui S. Mocanu a participat o singură televiziune - JurnalTV, televiziune care, după cum se vehiculează, ar fi finanțată de frații Țopa, business-mani care susțin și Mișcarea Antimafie. Acest fapt, nu vine decât să confirme faptul că celelalte televiziuni sunt controlate de oameni care ar avea interesul să nu fie dat în vileag evenimentul din Fălești.

   Nu știu care este politica celor de la Publika, dar dacă aș fi eu redactor sau director al unei televiziuni aș fi dat aceaste declarații ale lui Mocanu din simplul motiv că a fost comis un omor. Apoi, un alt motiv ar fi că în acest omor sunt implicați demnitari ce trăiesc din bani publici. Chiar în acest timp, pe publika.md sunt plasate știri despre Cadillac-uri, iar la TV, este dat un subiect despre Adriano Celentano. Foarte interesant. Prime-ul de asemenea, își vede de interesele sale. Moldova1, în genere, nimic! Așteptăm Mesagerul, poate, poate. Unica instituție media, pe lângă Jurnal Trust Media, care a publicat declarațiile lui Mocanu este UNIMEDIA, instituție care-și confirmă afirmațiile precum că nu ar fi simpatizanții niciunei forțe politice. Dar care trebuie să-și verifice mai des și mai riguros greșelile de tipar. Să nu ne abatem.

   E interesantă abordarea acestui partid politic, Mișcarea Populară Antimafie, care încearcă să ajungă la putere anume prin intermediul poporului, și nu să se infiltreze, să cumpere sau să influențeze unele structuri ale statului, unele grupuri de persoane, instituții și oameni influenți. Mă rog, își are și ea păcatele sale, dar este de apreciat efortul constructiv pe care-l face în opoziție. 

Mai pe scurt, vorba lui Constantin Cheianu, e un subiect ce trebuie urmărit, și, dacă e cazul, de intervenit. 

   

Un comentariu:

  1. Eu cred ca Jurnal Tv va avea o reputatie foarte rea daca nu vor investiga cazul...In primul rind, poate celelalte institutii foarte bine fac ca nu vorbesc inca despre caz deoarece vorbele lui MOCANU trebuie VERIFICATE si DOVEDITE. Dar avind in vedere ca toti demnitarii sunt in vacanta, in acest caz greu se va face lumina...

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează