11 ianuarie 2012

20 de ani. Review


(Pornit, grăbit, sigur)

Azi e ziua mea. Am împlinit 21. Nu mai cânt piesa formației Voltaj ci revăd cele mai frumoase momente „ca la 20 de ani”. Le-am pus o asemenea etichetă pentru că au fost momente trăite sincer și cu pasiune. Au fost momente care au cunoscut entuziasmul la cele mai înalte turații și au fost momente în care soarele dimineții mă făcea să cred că trăiesc cu adevărat.

A fost un an nebun, iar noul de la această vârstă s-a făcut simțit. Pot să afirm cu certitudine că la 20 de ani am început să mă cunosc mai bine și am reușit să-mi trasez niște linii de caracter destul de importante. La 20 de ani am devenit mai libertin, mai sigur, mai dornic și am pășit cu viteză pe trepte care se-ascundeau în umbra societății; am pășit, le-am adus la lumină și am ales de acolo ce-i mai bun.

Am învățat să schiez, am învățat să cânt la chitară, să călătoresc, să trăiesc frumos din bani puțini și am învățat că femeile pot fi condimentul perfect pentru o viață de calitate. Am gustat din dragostea lor, nu o dată, și am văzut că e amară dacă nu-i reciprocă. Am văzut lacrimi, am trăit dezamăgiri și am cunoscut zâmbete și priviri care-mi făceau ziua – sărbătoare.

Am văzut o mică parte din televiziune, din radio, din lumea banilor, a politicii, am înțeles lucruri și am auzit povești de viață care-mi erau cunoscute dar neînțelese. Au fost perioade de lenevism total și unele în care graficul de la servici îmi dădea senzația că trăiesc la limita acțiunilor mele.

La 20 de ani am râs cu poftă și am avut sentimente ce au schițat acțiuni pe care n-am cum să le regret; am învățat că schimbările strategice sunt cele mai bune schimbări chiar și pe timp de pace și mai știu că lucrurile bune nu-s întotdeauna bune.

Mai sunt și alte lucruri care le-am făcut la vârsta asta rotundă, mai sunt și alte cifre care ar putea fi menționate, sunt și oameni care au intrat în viața mea sunt și din cei care-au ieșit însă lucrul de care mă simt cel mai mândru e că la 20 de ani am învățat să trăiesc.

(Sigur, pornit, grăbit)

2 comentarii:

Părerea ta contează